TUZAKLAR ( Yaylı Tuzak - Bomba - Dev Bomba - Hava Bombası - Güdümlü Hava Mayını )

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , ,

TUZAKLAR ( Yaylı Tuzak - Bomba - Dev Bomba - Hava Bombası - Güdümlü Hava Mayını )

Yaylı Tuzak
Yaylı tuzaklar ile karada yürüyen düşmanlarınızı köyden def edebilirsiniz. Doğru konumlandırıldığında 15 adet okçu ve barbarı veya 3 adet devi aynı anda zıplatabilir, köyünüzden uzaklaştırabilirsiniz. Ancak tüm birimlerde işe yaramaz. Örneğin golem, barbar kral, okçu kraliçe ve hızlı yürüdüğünden dolayı goblin gibi birimlerde tuzaklar işlevini yerine getiremez.

Çoklu dev veya asker gruplarında savaşın akışını ciddi derecede değiştirir, tuzaklarınızın üzerinden geçen birimleri bir anda köyünüzden def eder. Tuzakları dilediğiniz zaman yeniden kurabilirsiniz. Bunun için inşaatçıya gerek yoktur.

Bomba
Bombalar saldırgan askerleri direk öldürmez, ancak hasar verir. Birden fazla bomba yerleştirilmesi halinde ciddi zararlar verebilir. Böylece diğer savunma birimleri bir askere 2 defa ateş etmek yerine tek seferde öldürebilecek duruma gelecektir.

Patlayan bombalar küçük bir alanda etki oluşturur ve askerler ölmese bile anlık duraklamasını, enerjilerin azalmasını sağlar. Goblinlerin, bombaların yanından hızlı bir şekilde geçmesi bombaların patlamasını tetikler, ancak hasar vermesi açısından olumsuz duruma düşürebilir.

Dev Bomba
Dev bomba patladığında 3,5 karelik yarı çapta bulunan tüm birimleri etkiler, ancak maliyet açısından oldukça pahalı olan bu bombaları yerleştirdiğinize gerçekten değecek zamanları yani ganimetinizin bol olduğu zamanları tercih etmenizde fayda var. Bazı zamanlar ganimet 2. plandadır kupa önemlidir. Bu gibi durumlarda savaşın akışını değiştirmek için kullanabilirsiniz.

Kullanımı hakkında bir kaç ipucu vermek gerekirse, dev bombalarınızı en çok saldırı aldığınız alanlara ve gizli teslalarınızın hemen yakınına konumlandırmanızı tavsiye edebiliriz. Saldırgan kişi askerlerini bıraktığında, özellikle savunmayı hedef alan devler gibi teslanın ortaya çıkması ile direk teslanın bulunduğu alana yönelecektir. Teslanın önüne yerleştirilen bombalar büyük bir asker filosunu yok edebilir.

Hava Bombası
Hava bombaları, uçan birimler için geliştirilmiş alan tesirli bir tuzaktır. Özellikle birbirlerine yakın uçan dalkavuk sürüsünü bir anda yok edebilirsiniz. 4. seviye ve üzeri dalkavuk sürüsü için 2 adet hava bombası gerekeceğini hatırlatmakta fayda var.

Hava bombası, diğer balon, ejderha gibi birimlere karşı çok daha az etkilidir. Bu gibi yüksek seviye birimlere hava mayını kullanmanız gerekecektir.

Güdümlü Hava Mayını
Güdümlü hava mayını, havada uçabilen güçlü birimlere tek hedef olarak zarar verebilen bir tuzaktır. Maliyeti 600 kara iksirdir. Geri satmak isterseniz 120 kara iksire satabilirsiniz, ancak hasar puanı o kadar yüksek ki kim geri satmak ister? Havadaki birime bir seferde 1500 hasar puanı derecesinde zarar vermektedir. 1. Seviye bir ejderhanın hasar puanı 1900 olduğunu düşünürsek bu rakam oldukça etkilidir.

0 yorum :

Yorum Gönder